OATH #7 – Kto do teba kameňom, ty doňho víziou

(kancelár – Ftefan, Tajomní vyhnanci Pali, Prašiví vyhnanci – Demo)

Na konci 6. veku Ríše sa novým kancelárom Ríše stal vodca Okatých občanov, ktorý započal svoj vládu. Zmorený predošlými intrigami a naťahovačkami o praporce a relikvie, zaumienil si svoj patronát zastrešiť radšej vojenskou kontrolou území. Na začiatku 7. veku tak ovládal Soľné pláne aj Úzky priesmyk, Úrodné údolie plné vrúcnych obyvateľov (ktoré už tak trochu svojou nekonečnou pohostinnosťou liezlo na nervy všetkým) a dokonca aj Súdny dvor, čo v tom čase bola polovica Ríše. V Úrodnom údolí sa však už motali Prašiví vyhnanci, ktorých predkovia na konci 1. veku započali dynastiu vládcov a boli trochu odhodlaní sa opäť chopiť moci. No a na Súdnom dvore sa ako zradné tiene ríšskymi zbraňami vyzbrojovali Tajomní vyhnanci. Mali totiž nastať búrlivé časy :/. 

20231228_210114

Dobrodružný kancelár sa vydal na objavnú výpravu a objavil provinčné Pláne, kým Tajomní objavili odľahlé a dobre Utajené miesto a hneď si ho aj vojensky podmanili. Krátko na to došlo k prvej potýčke medzi hliadkami Ríše a Prašivými vyhnancami, ktorí vojensky zabrali  Úrodné údolie. Poľahkým zabraním územia povzbudení  Tajomní vyhnanci zopakovali modus operandi na Súdnom dvore a kancelárovi naplno docvaklo, že udržať si titul prísažníka bude veľmi ťažké. Kancelár však stavil na okultnú mágiu a v starobylej kováčskej dielni si dal zo zbytkov artefaktov a zmesi intríg ukuť 2 náhodné relikvie. Ich náhodnosť mu však šťastne dopriala schopnosť zobrať si ďalšiu relikvia z cenného ríšskeho relikviára a tak získal schopnosti nevídané (o Mape a Bubne z dračej kože ešte bude reč). No aj tak sa kancelár neštítil ani bohapustého kradnutia zdrojov vyhnancov, vydojil Úrodné údolie pod kontrolou Prašivých a zakrátko ho vojensky zabral späť, pričom obsadil aj  Pláne a Nepriestupné pobrežie. Na oplátku Prašiví dobyli kancelárovými družinami slabo bránený Úzky priesmyk (ten mimochodom ležal najviac v žalúdku kancelárovi a najradšej by ho bol rozšíril).


Kroniky uvádzajú, že v tomto období došlo k zásadnému zlomu v dejinách 7. veku. Tajomní vyhnanci pod Pochovaný obrom vykopali stratenú Korunu banditov, ktorej moc zjednotila všetkých banditov a tí oslepení drahocennosťou koruny predkov prisahali vernosť Tajomným. Tí, tak ovládli aj územia pod kontrolou banditov a  kancelár prvýkrát prišiel o titul prísažníka v prospech Tajomných vyhnancov. Tu však ručičku váh na stranu národov vyhnancov naklonili Prašiví, ktorí dopomohli Tajomným vyhnancom tajomstvom o tajnom prechode popod Pochovaného obra, čo Tajomným umožnilo presunúť sa až na Soľné pláne a tie poza chrbát kancelára obsadili. Kancelár tak stratil kontrolu aj nad druhou polovicou domoviny v čase, kedy si Tajomní vyhnanci stali Uzurpátormi jeho moci! (Inak titul Uzurpátor znie o dosť lepšie ako Prísažník :).

20231228_221931

Nuž veľké územie sa ťažko bráni. To vedel aj kancelár – napadol Pláne, krajinu Pochovaného obra aj Nepriestupné pobrežie a za cenu obetí  veľkých územia tri dobyl, ale len dve so zvyškami armády ovládnuť dokázal. V tom Prašiví vyhnanci Úrodné údolie znovu zabrali a vodca ich do Nepriestupného pobrežia sa dumať odobral, bo zradu bolestnú v srdci bol už vycítil…


Uzurpátor! Ó, titul – to márnosť prchavá je a zrada – zrada mrcha je márnivá! Tajomní uzurpátori v opojení moci zradili ľud vyhnancov a zaútočili na Prašivými ovládané Úrodné údolie aj Úzky priesmyk, ktoré po ovládnutí zabezpečili svojimi poslednými vojenskými družinami. A zradení Prašiví už slabiny Tajomných ochotne kancelárovi vyzradzovali. Ten sa pomocou Mapy a Bubna z dračej kože dostal k zdrojom nevídaným i armádu vybudoval strašlivú v počte 14 družín vojenských. A vytiahol s nimi na Soľné pláne, kraj Pochovaného obra i Úrodné údolie (ktoré stále bolo napriek toľkým bojom úrodné a na nevydržanie stále tak vrúcne). Stretlo sa 14 družín armády kancelára so 7 družinami Tajomných a po “štefanovskom hode” prehra zrodila sa pre Tajomných potupná…

20231228_225544

No ukrutné boje neprestávali a Prašiví okamžite vyslali 7 vojenských družín do slabo bránených Plání a Nepriestupného pobrežia, no nedostatok armády spôsobil, že Pláne ovládli opäť banditi pod prísahou vernosti Tajomných vyhnancov a tak opäť zobrali kancelárovi titul prísažníka.


Tam na Pláňach trávnatých radili sa vodcovia 3 znepriateľných strán i dohodli sa… že budú ďalej viesť vojny o územia, lebo majú ešte dve kolá do konca hry a je priestor na ďalšie zrady, ba možno aj obnovenie starých priateľstiev :D. To hneď deklarovali Tajomní vyhnanci, opäť čerství staronoví uzurpátori, tým že Prašivých nezradili, len takticky rozšírili nadvládu na Úzkym priesmykom a Pláňami.

20231228_232120

Kancelár však iného zápalu ako pre boje nemal a zo všetkých síl opäť vytiahol s vojskom 11 družín a vzal si kontrolu na Pláňami späť, čím zobral Tajomným titul uzurpátora a stal sa zas a znova prísažníkom ovládajúcim väčšinu oblastí Ríše. Prašiví vyhnanci si obľúbili Nepriestupné pobrežie a tam tak už trošku paranoidne strážili a zveľaďovali nepriestupnosť už tak dosť Nepriestupného pobrežia. No a Tajomní uzurpátori sa už odovzdane zmierovali s prehrou, keď im zradcovia kancelára (alebo to možno boli samotné kancelárove čestné a hlavne hlasné myšlienky, ktovie) vnukli nápad predsa len sa pokúsiť získať trón Ríše, a tak 9 družín armády nazhromaždili na posledný výpad a čakali, čo urobí kancelár.  Ten verný svojej prísahe dobyl takmer celý 7. vek okupovaný Súdny dvor a získal prepotrebný titul prísažníka, čím opäť spĺňal víťaznú prísahu.


Tu na kancelárom práve dobytom Súdnom dvore staré priateľstvo (či skôr majstrovské opozičné tieňoministrovanie Prašivých vyhnancov) dalo  Tajomným do rúk Víziu dobývania, a tým šancu vyhrať túto hru o tróny. Deväť družín Tajomných vyhnancov z Úzkeho priesmyku a osobnej stráže ich vodcu obkľúčili 4 družiny Ríše na ťažko skúšanom Úrodnom údolí…

20231228_235733… a vo víre bojov, kde kancelára mohol zachrániť jedine úplne zbabraný útok Tajomných a jeho skvostná obrana, sa kancelárove kocky zmohli na…

20231228_235918

…0,0000 nič, dpč!


Tajomní vyhnanci ovládli s pomocou banditov 4. územie, čím na konci 7. veku splnili Víziu dobývania a po vyčerpaní krajiny nekonečnými vojnami na trón zasadol kancelár Tajomných.

20231229_000336~2

Tí krátko po víťazstve zborili stavby spustošené, Súdny dvor, kde sa zrada udiala, pre istotu do odľahlých končín presídlili  a do 8. veku krajina zmenená vojnami vstúpila v tejto podobe s nezničiteľne vrúcnym Úrodným údolím :D.

20231229_002146~2

A čo priazeň ľudu, či tajomstvá najtajnejšie, o ktoré boje ukrutné sa zvádzali a kupectvo pokutné  prekvitalo? O tie v 7. veku, veku zmaru, nikto ani nezakopol – akože ani vizuálne 😀 😀 :D. 


A Prašiví vyhanci? Zápisky hovoria, že si po namáhavom ťahaní nitkami zamilovali pohľad na vlny bezmocne dorážajúce na ich Nepriestupné pobrežie, ktoré sa stratilo za hranicami Ríše…

20231228_235956

1 thoughts on “OATH #7 – Kto do teba kameňom, ty doňho víziou

  1. Krasa. 7. vek sa stal predzvestou tazeni v buducnosti, kedy minulymi uspechmi povzbudeni vodcovia zakonite narazia na hranice prieniku svojej skusenosti a optimizmu. A misky vah budu v neustalom pohybe

    Liked by 1 person

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.