#boardgametales – príbehy z hrania stolových hier

Radi hrajeme hry. Stolové i kartové. S kockami aj bez kociek. A pri niektorých z nich sú emócie tak silné, že sa vám ich priebeh vryje do pamäti.

Dojmy a zážitky z herných partií a sem-tam aj recenzie obľúbených hier som postupne pridával na stránky deskozrout.cz a zatrolene-hry.cz. Písal som ich však k jednotlivým hrám a časom stratil prehľad, kde čo je. A keďže som sa rozhodol ich zozbierať a dať dokopy na jedno miesto, vzniká tento blog.

Embed from Getty Images

Nájdete tu príbehy z hier na herných akciách ako aj samostatné zápisky atmosferických hier ako Lord of the Rings: The Card Game LCG (Pán prstenů: Karetní hra), Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island (Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově), Neanderthal, Earth Reborn, Dungeons&Dragons: Wrath of Ashardalon a D&D: Castle Ravenloft, ale napríklad aj dojmy z hier inšpirovaných historickými udalosťami akou bola výprava Lewisa & Clarka po Amerike, či recenzie nemeckej poľnohospodárskej klasiky Agricola alebo párty hry o pravekých architektoch Aargh!Tect a mnoho iných.

K starším zápiskom budem postupne pridávať aj nové dojmy, recenzie a ďalšie články, týkajúce sa fenoménu moderných spoločenských hier.

Prajem vám príjemné čítanie.