OATH #10 – Purpurový dominátor

(kancelár – Ftefan, Štvorrukí vyhnanci – Pali, Okatí občania – Šeli, Prašiví vyhnanci – Kiwwi)


Kancelár do 10. veku Ríše vstúpil pod prísahou ochrany. Na sklamanie obyvateľov Ríše to však bola ochrana čo najväčšieho počtu praporcov a relikvií a nie ich blaha, čo na konci tohto veku svojimi činmi aj bez okolkov ukázal. V novo usporiadanej Ríši najprv kancelár cestoval a objavil nové miesta, ktoré na konci 9. veku zahrnul do svojej ríše napríklad v provinciách našiel Starobylé mesto.

20240213_210625

Štvorrukí vyhnanci zatiaľ pátrali v domovine po indíciách vízií, ktoré by im pomohli zasadiť z trónu kancelára. Okatí občania na pokyn kancelára s opatrnou poslušnosťou rozbehli obchod v Úzkom priesmyku. No a nových ľudí do služby zase hľadali Prašiví vyhnanci v okolí Rieky, kde nepochodili tak odtiaľ aspoň vojensky vypudili ríšsku vojenskú družinu a okolie Rieky ovládli.

20240213_210614~2

Kancelár v Starobylom meste aj v Pustinách čulo obchodoval a zvyšoval tak majetky Ríše v podobe priazne klanov a tajomstiev. Štvorrukí vyhnanci sa dvakrát vyzbrojili a v duchu predošlých činov Prašivých vyhnancov aj oni od Ríše vydobyli nové územie – Soľné pláne. Okatí občania ďalej obchodovali v Úzkom priesmyku a pomaly sa oťukávali v systéme intrigovania, pričom ako poistku a bez súhlasu kancelára v Starobylom meste odkúpili bojovú relikviu produkujúci Lepkavý oheň. Prašiví nabrali nové žoldnierske družiny v Rieke, kde sa po vyhratom boji snažili v eufórii z víťazstva ešte posilniť, lebo je známe odveta na seba nenechá dlho čakať. Potom v nepoznaných končinách objavili Tajuplný les. Ten bol tak Tajuplný, že zatiaľ ešte nie je možné v týchto zápiskoch ozrejmiť jeho tajuplnosť.

20240213_213033

Kancelár však medzičasom nazhromaždil armádu v počte deviatich vojenských družín, čo neveštilo pokojné časy, ale ešte nebol ani dôvod na paniku. Štvorrukí pomocou Veľkej veže našli dávno strateného dediča, ktorý im mohol dopomôcť k stavu občianskemu, ale tom,uto pokušeniu pomerne hravo odolali, lebo v srdci túžili kancelára zvrhnúť a nie sa dostať pod jeho vplyv. To Okatí občania naopak – tí sa chceli zavďačiť kancelárovi, a tak vyhnali banditov zo Starobylého mesta a zo Súdneho dvora.

20240213_213624~2

Prašiví vyhnanci opäť získali vojakov v okolí Rieky a podarilo sa im nájsť svorku vlkov, ktorá za kus mäsa v tabatierke bola schopná majiteľa tabatierky roztrhať na franforce. V tomto období sa im darilo a čelo ich vodcu zdobila prekrásne Veliteľská čelenka a nad jeho šiatrom vial Praporec priazne ľudu.

20240213_222214~2

O Tajuplnom lese sa dopočul už aj kancelár, vybral sa ta a čo nenašiel – opäť časmi zabudnutú vzácnu Mapu vedúcu k nevídaným zásobám. Určite si vtedy ani len nepomyslel, ako zásadne mu v budúcnosti táto relikvia pomôže. Štvorrukí opäť z Veľkej veže ďalekohľadmi márne vyzerali nových obyvateľov, zatiaľ kancelárovou priazňou stále nepoláskaní a sklamaní Okatí občania začali preventívne zbrojiť, lebo už začínali tušiť, že by kancelár mohol proti ním podniknúť nejaké kroky. Prašiví vyhnanci nečakane ovládli Tajuplný les a odrazu to boli oni kto určoval, v ktorom kúte Ríše sa prepletenými cestičkami po jeho opustení ocitnú pútnici – kancelára nevynímajúc.

20240213_222210~2

Kancelár tak napríklad zistil, že z Tajuplného lesa viedla jeho cesta do Úzkeho priesmyku a dezorientovaný chvíľu váhal, že či tu vôbec treba spravovať nejaké ríšske záležitosti. Štvorrukí vyhnanci preventívne dobili Súdny dvor, lebo si dobre pamätali časy, kedy zapredaní úradníci rozhodovali v prospech či neprospech vládcu podľa toho, kto ich ovládal a v odľahlých končinách pod opľutý kameň vložili tajný odkaz pre Prašivých – odkaz s nevyslovenou víziou ovládnutia ríše. Keď sa o tom dozvedel kancelár, spozornel a jemnučko prskal, ale doposiaľ stále poslušných Okatých občanov na svoju škodu neposlal sa pod ten opľutý kameň pozrieť. Okatí občania ešte raz prezbrojili a išli si po kancelárovo uznanie tak, že z Tajuplného lesa vyhnali Prašivých vyhnancov a ešte im aj odňali Veliteľskú čelenku, ktorá jeho majiteľa ochraňovala pred odcudzením ostatných artefaktov. Prašiví vyhnanci sa osmelili a vyrukovali navonok s víziou vzbury – a s Praporcom priazne ľudu so štvoritou podporou čakali, čo sa bude diať.

20240213_235151~2

Boje sa rozosvištali s väčšou intenzitou. Kancelár vtrhol s armádou do Starobylého mesta a tam sa zdanlivo oddával obchodovaniu, ale z výšky svojho majestátu pozoroval pohyby v Ríši a trpezlivo vyčkával. A história 4. veku nás naučila, že keď kancelár vyčkáva, znamená to, že má plán a veci sa čoskoro dajú do pohybu. Štvorrukí vyhnanci sa predrali do Tajuplného lesa a pokúsili sa vodcu Okatých občanov zahnať a ukradnúť mu priazeň, avšak v súboji neuspeli proti veľmi odolnej obrane.

20240214_005534

Okatí občania vzápätí s bohatou priazňou ľudu výkupili od Prašivých vyhnancov Praporec priazne ľudu a neznajúc paranoju sa išli pochváliť kancelárovi, ktorý zavetril možný nástup následníka, s ktorým sa treba porátať. Prašiví objavili tretiu víziu, čo bol nevyhnutný krok k tomu, aby bola Ríša rôznymi víziami dostatočne zmätená a mohli sa pokúsiť niektorou silnou myšlienkou ovplyvniť prostý ľud k prebratiu moci. Následne zbavujú ďalšiu oblasť ríšskej nadvlády, keďže poslednú tamojšiu vojenskú družinu Ríše roztrhali hladné vlky. Rázne činy Prašivých ešte nekončili – vyzbrojili sa a vytiahli s armádou dobiť Úzky priesmyk aj Tajuplný les, čo sa im podarilo a nadôvažok odhalili ľudu víziu dobývania, takže sa im ako vizionárom naskytla možnosť dostať sa na trón. Kancelár spĺňajúci svoju prísahu ochrany aj vyhnanci s odhalenou víziou však tŕpli, či sa víťazom hry o trón napokon nestane následník – vodca Okatých občanov, no kocka s najmenším možným výsledkom rozhodla, že na koniec 10. veku sa udejú ešte onakvejšie udalosti, ktoré vojdú do dejín ako purpurový šachmat.

20240214_002341~2

Oddýchnutý kancelár sa rozhodol na sklonku veku porátať s úplne všetkými. Najprv vodcovi Okatých občanov vojenský útokom poľahky zobral Veliteľskú čelenku, následne v druhom ťažení vyhnal banditov z dvoch oblastí provincií a využil Mapu na získanie ďalších zásob. Potom vytiahol s armádou aj na Úzky priesmyk a Tajuplný les, ktoré dobyl a ovládal tak najviac území, čím zabránil Prašivým vyhnancom získať jeho trón víziou dobývania. Na hlave s Veliteľskou čelenkou a s úsmevom na tvári odkúpil od Okatých občanov aj Praporec priazne ľudu, čím zablokoval následníkovi možnosť nahradiť ho. Pohneval si tak úplne všetkých, no mohol spokojne ujedať mastný tom yum a utierať si ruky do opierok, lebo jeho ťahy boli majstrovské. Šachmat!

20240214_021047~2

No vyhnanci a okradnutí Okatí občania sa nechceli vzdať bez boja a začali hútať ako pomôcť vyhrať Prašivým vyhnancom na víziu dobývania. Štvorrukí dobili Ríšou ovládaný Tajuplný les, aby znížili počet ríšou ovládaných oblastí a všetky svoje zdroje pomocou Súdneho dvoru odkázali Prašivým. Svojou prítomnosťou v Soľných pláňach a na Súdnom dvore síce sťažovali Prašivým splniť ich víziu, no Súdny dvor  bol poistka na oddialenie predčasného znovuprehlásenia kancelára za panovníka Ríše. Činmi kancelára mierne paralyzovaní Okatí občania sa otriasli a začali odplatu – katapultom zamierili na poslednú družinu ríše v Pustinách a vlkov poštvali na jednu z osobných stráží kancelára. Naostatok sa Prašiví vyhnanci vyzbrojili v Tajuplnom lese a dobili Starobylé mesto, avšak jedna zásoba chýbala na ďalšie ťaženie, a tak sa protipurpurovému trojspolku nepodarilo vojensky kontrolovať aspoň tri oblasti na splnenie vízie dobývania. Paradoxne splneniu vízie Prašivých tak už nebránil kancelár, ale dve oblasti pod kontrolou Štvorrukých.

20240214_020834~3

Zázvorovým nápojom opojený kancelár šťastným hodom nakoniec ustál boj a dynastia Tajomných tak získala kreslo kancelára aj do 11. veku, ktorý zrovnal zo zemou všetky oblasti provincií a odľahlých končín a ponechal si len Úzky priesmyk a Soľné pláne so zničenými stavbami. No aspoň má do 12. veku motiváciu prinavrátiť Ríši väčšiu kontrolu na oblasťami a stavby opraviť ako na sa purpurového dominátora patrí.

20240214_021643~2

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.