OATH #6 – Časy nesprávneho načasovania

(kancelár – Ftefan, Tajomní občaniaPali, Okatí občania – Demo)

V 6. veku bola Ríša poznačená trhlinou, či skôr úžinou neskôr známou ako Úzky priesmyk. Ten komplikoval už beztak mizerný obchod najmä s provinčnými obyvateľmi Vroucna v Úrodnom údolí. Zásob tak bolo málo, lebo ríšska čvarga žoldnierska mnohú poživeň zhltala. Do polovice 6. veku Ríši vládol kancelár (s najtemnejším tajomstvom ukrytým v hlbokých kobkách ríšskeho paláca) bez vážnejších problémov, lebo prísahu nadvlády mu ešte aj Tajomní i Belostní občania pomáhali udržiavať a žiadny vyhnanci v Ríši pikle nekuli. Rýchle námorné spojenie medzi Nepriestupným pobrežím domoviny a Pustým pobrežím v odľahlých končinách vábilo mnohých spoza hraníc Ríše, lebo Veľkú vežu (slobody) bolo možné z diaľav pozorovať, a tak lode preplúvali sem a tam a obyvateľstvo Ríše sa menilo. Okatí občania len paberkovali a najali si v obavách ah posledné voľné jednotky Ríše.


No sila onakvejšia začala sa pod rúškom občianstva vzmáhať. Tajomní občania využili námorné spojenie na vykúpenie 3 vzácnych relikvií od nových a pomerov neznalých obyvateľov a darilo sa im vydržiavať si aj priazeň ľudu. To začalo kancelárovi v hlave vŕtať – že či si on na prsiach tajomného hada chová a či ho Tajomní nakoniec nepripravia o moc. Obava sa činom stala, keď sa zradcovia Tajomní stali dobrovoľne vyhnancami, no hlúpätá pochabé – s draho vykúpenými relikviami vo vreckách si nenechali žiadne obranné družiny v obave, že tie niečo prezradia. Horšie načasovanie prepustenia armády už asi ani nebolo možné spraviť.

20231102_213521

A kancelárovi nič prezrádzať ani treba nebolo. Zradcov Ríše však potrestať treba bolo – a tak tajnou chodbou popod kraj Pochovaného obra poslal príkaz, aby čerstvo prepustené družiny Ríše na Soľných pláňach Tajomných vyhnancov dolapili a poľahky im odňali 2 z 3 opatrovaných relikvií, čím si kancelár zaistil pomerne krehkú obranu aj proti prípadným chúťkam Okatých občanov stať sa následníkmi trónu. No osud mal predsa len iné plány…


Okatí občania sa vo víre zmien vzopäli moci kancelára – Obliehacími strojmi zabili  dve družiny Ríše v Nepriestupnom pobreží, ktoré vzápätí naverbovali, čím zabránili kancelárovi využívať obranné bojové plány práve dobytej oblasti domoviny. S  Tajomnými vyhnancami, ktorým by strata aspoň 1 kancelárovej relikvie len prospela, si vymenili bársaké tajomstvá za trochu priazne a naverbovali tak väčšiu armádu. Hneď na to zaútočili na samotného kancelára s osobnou strážou. Epická bitka s výsledkom 21 výpadov vrátane padlých kamikadze proti 20 obranám znamenala pre kancelára stratu Žezla moci. Tajomní vyhnanci sa taktiež nevzdávali – kdesi vykúpili ďalšiu relikviu (mali zase dve), odhalili svojim nasledovníkom víziu útočiska, teda zmocniť sa trónu pomocou najväčšieho množstva relikvií a praporcov a s cieľom ukradnúť kancelárovi tretí artefakt do zbierky, praporec najtemnejšieho tajomstva, ho napadli. Avšak neúspešne. Pomer artefaktov kancelára, Tajomných a Okatých bol 2:2:1 a boj o víťazstvo pokračoval, keďže vízia Tajomných a následnícke podmienky Modrookých boli rovnaké.

20231102_230134~2

Ďalšie udalosti 6. veku nie sú spísané takmer vôbec, keďže ríšskych kronikárov prekvapila strašná búrka a rozmočila ich zápisky. Ústnym podaním sa medzi Okatými šíri povesť, že na konci veku dokázali od kancelára získať jeho dve relikvie a ten náhle vzdal boj o moc, takže na trón ako jeho následník zasadol vodca Okatých občanov. No ako presne k tomu došlo, ostane navždy záhadou.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.