OATH #3 – Žezlo plieska na konci

(kancelárka – Miška, Štvorrukí občania– Ivka, Okatí občania Pali, Tajomní vyhnanci – Dávid)

Po rokoch nudy s chránením najtemnejšieho tajomstva, ktoré nikomu nemohol prezradiť, kancelár pustil na trón svoju manželku. Kancelárka si uvedomila, že skutočný pocit altruizmu zažije len vtedy, keď jej bude priaznivo naklonený ľud – a tak ho začala uplácať a prisahala, že pre ľudí (aj lúzu) urobí všetko (na výhru musela vlastniť Praporec priazne ľudu – PPĽ). Okatí aj Štvorrukí občania však horeli túžbou po kancelárom zavrhnutom tajomstve, pretože im mohlo zabezpečiť následnícky trón (na výhru za následníka bolo potrebné vlastniť Praporec najtemnejšieho tajomstva – PNT). No a krajinou sa potulovali čoraz drzejší a početnejší Tajomní vyhnanci – nadobro vyliečení z paktovania s tajomstvami, avšak o to silnejšou víziou o možnej nadvláde nad krajmi Ríše.

20230731_213321~2

Nekonečne vlečúcou sa vojnou zdecimovaná Ríša však potrebovala prilákať nových osídlencov, zbierať zdroje, priazeň, nové vojenské družiny i nejakú tu šuškandu a klebietky na vydieranie. Tentoraz sa v intrigách najrýchlejšie zorientovali Okatí občania a ihneď získali najtemnejšie tajomstvo (PNT). Kancelárka si pokojne držala moc držaním prísahy a ani ju moc netrápili reči o tom, že následník trónu je pripravený prevziať moc. A kým Štvorrukí zhromažďovali zdroje a s pomocou Talizmanu skrotenia dosádzali im spriaznených osídlencov, Tajomní získali v pustinách Korunu banditov a rozbehli viacero ťažení proti Ríši.

20230731_221940

A veľakrát boli úspešní až do tej miery, že vízia dobývania začala byť pre občanov aj kancelárku ohrozením, lebo ovládol najprv polovicu a potom už aj väčšinu oblastí Ríše. A niekedy predtým, medzitým aj potom – záznamy sú veľmi kusé, lebo Tajomní nastolili v ovládaných oblastiach barbarské pálenie kníh – sa o priazeň ľudu (PPĽ) a najtemnejšie tajomstvo (PNT) preťahovali pred očami kancelárky občania aj vyhnanci nejako takto:

  • Štvorrukí vykúpili rozdávaním priazne PPĽ, čím kancelárku zbavili titulu prísažníka,
  • následne Štvorrukí hneď po tom, čo Okatí poslali istého radcu do provincií, zosnovali Spiknutie  a uchmatli dobre strážený PNT Okatým,

20230731_231921

  • Tajomní vykúpili PPĽ od Štvorrukých,
  • kancelárka si vzala späť titul prísažníka tým, že vzápätí vykúpila PPĽ od Tajomných,
  • Okatí prešťali Štvorrukých a získali od nich PNT,
  • následne Štvorrukí opäť uchmatli PNT Okatým,
  • Tajomní sa pomstili kancelárke za vykúpenie PPĽ a počas vojenského ťaženia jej ukradli Žezlo moci,
  • Okatí opäť klebetami získali od Štvorrukých PNT a nadôvažok na nich poštvali Ozbrojený dav, ktorí vyhnal radcu s Talizmanom skrotenia, čím sa šance Štvorrukých na opätovný zisk dostatočného počtu tajomstiev pre uchmatnutie PNT značne znížili a to aj napriek tomu, že takmer opäť došlo na splatenie Starodávneho záväzku v podobe pálenia tajomstiev v celej Ríši,
  • Štvorrukí však našli v provinciách dvoch nomádskych radcov, ktorí nejaké tie klebety z domoviny predsa len znali a PNT opäť zmenil majiteľa v dobe, keď už boj o moc vrcholil. A zdalo sa, že sa stanú následníkmi kancelárky a prevezmú moc.

Lenže bič – a dnes už vieme, že aj žezlo moci – plieska na konci!

20230731_232306

Tajomní vyhnanci otrávení nekonečnými pletkami a handrkovaním sa Okatých a Štvorrukých občanov priamo pod kancelárkiným nosom o následníctvo, použili Žezlo moci na to, aby:

  • vyňali Štvorrukých spod ochrany Ríše a urobili z nich vyhnancov,
  • seba samých ustanovili za ctihodných  Tajomných občanov Ríše,
  • čím na poslednú chvíľu zobrali moc z rúk Štvorrukých a (ako jej budúce podržtašky) darovali kancelárke víťazstvo!

Kancelárka naoko z vďaky, že už nemusí sledovať ten nekonečný boj o následníka, ale v skutočnosti pre pamäť jej zdrvujúceho víťazstva na Soľných pláňach, kde ešte ako prašivý vyhnanec vyhrala nad Okatými, dala postaviť obrovskú vežu z čierneho kameňa nazvala ju Veľká veža. Takže v Ríši sa asi ešte budú diať veľké veci…

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.