OATH #4 – Vlci na roztrhanie

(kancelár – Ftefan, Okatí občaniaDemo, Štvorrukí vyhnanci– Pali, nehrajúci barman – Lacike)

Po nactiutrhačškých žabomyších vojnách sa Ríša dočkala pokojnejšieho obdobia. Obdobia, ktoré vďaka kancelármi postavenej Diskusnej sieni na hlave Pochovaného obra a Veľkej veže na Soľných pláňach, prinieslo obyvateľom (a šedým eminenciám v pozadí trónu) pomerne pokojné obdobie opätovného budovania Ríše po veľkých ťaženiach Tajomných vyhnancov/samozvaných občanov, ktorí sa na určitú dobu stiahli do úzadia. To ale posmelilo čerstvo vyhnaných Štvorrukých, aby už začali na nich ale aj na ostatných zháňať nejakú tú špinu – a zistili to najtemnejšie tajomstvo o kancelárových chúťkach – vraj jedával Tom Yum pri hre s neobalenými kartami!

20230802_202112

Kancelár si však po nose brnkať nenechal a nakázal okamžité zaistenie najtemnejšieho tajomstva a zároveň všetkých porcií tejto vynikajúcej polievky. Ba čo viac – tento bezočivý akt pohŕdania sa rozhodol potrestať pravidelným vypúšťaním vyhladovaných vlkov na vojenské družiny Štvorrukých vyhnancov. No a Okatí občania v snahe zalíškať sa staronovému kancelárovi preventívne spálili väčšinu tajomstiev v Ríši. Well done!

20230802_194417

Štvorrukí vyhnanci sa pokúsili, nakloniť na svoju stranu prostý ľud, no viac ľuďom nasľubovali Okatí občania a získali tak priazeň ľudu. A tak ako to už chodí – po časoch pokojných prídu nepokojné a vlci budú na roztrhanie. Štvorrukí nazhromaždili nemalé vojsko a v boji plnom vytasených mečov proti nezdvihnutým štítom kancelárových obrancov hravo zvíťazili.

20230802_204321

Štvorrukí obsadili tri kľúčové oblasti, z ktorých kancelár a jeho okatá podržtaška ťažili najviac. Rozloženie síl v Ríši sa začalo meniť a vyhladované vlky sa obrátili proti svojmu pánovi – kde tu zmizli členovia jeho kráľovskej gardy a ostali po nich len kosti (na polievku). Kancelár, ktorý prišiel o Pustatinu, Skalnaté pobrežie a Štvrť chudobných, však začal v reakcii na prchajúcu moc rozdávať ľuďom späť zrekvirované Tom Yumy a – nečuduj sa svete – ľudia sa ako pahltné potkany opäť priklonili na jeho stranu, hoci mohli tušiť, že tie veľké stehenné kosti… K tomu mu jeho družiny doniesli z ciest v domovine Masku z parožia a kancelár sa cítil opäť silný a pri moci. Preventívne však tento raz spálil ďalšie zozbierané tajomstvá on. Good move!

20230802_210038

Kancelárovu nadutosť a pýchu však vzápätí využili na dve strany hrajúci Okatí občania a v boji s výsledkom pre kancelára smutným a neveselým získali od neho nielen parohy ale aj najtemnejšie tajomstvo a takmer vyhral boj o moc ako následník trónu, čo so zdesením v očiach sledoval kancelár pri pravidelnom večernom hode kockou, kedy nechával náhodu rozhodovať o tom, či sa mu ešte chce alebo nechce vládnuť. A to sa ešte len začali diať veci. Štvorrukí zneistenému kancelárovi ukradli priazeň ľudu ešte divokejšími sľubmi o Tom Yumoch zadarmo každý nepárny štvrtok  a pomocou Volebnej urny sa prehlásili za právoplatných občanov Ríše.

20230802_215643

Ešte sa však ani nestihli nadýchnuť k rozhovoru o panských huncúctvach s Okatými občanmi a už stáli zoči-voči Okatým vyhnancom! Tí s víziou vybudovania útočišťa (pre čo najviac relikvií a praporcov) vyhlásili odchod zo stavu občianskeho hneď po tom, ako o chlp v boji prešťali tentoraz skvele bojujúceho kancelára a vojenskou výpravou ho pripravili o najtemnejšie tajomstvo aj Masku z parožia.

20230802_223047

Okatí vyhnanci tak, okrem naplnenia vízie, získali od kancelára ešte aj titul prísažníka! Well played!

20230802_220659

A čo urobil kancelár v situácii, kedy Okatí vyhnanci presvedčil národ, že moc sa má odovzdať vlastníkovi s najväčším počtom relikvií a praporcov? Nič… či skôr zdanlivo nič. Prekazenie prevzatia moci Okatými vyhnancami, nechal na čerstvých Štvorrukých občanov, ktorí však bojom vyčerpaných vyhnancov poľahky pripravili o Masku z parožia. Okatí tak síce moc neprevzali víziou, ani sa im nepodarilo bojom späť získať relikviu, ale zato sa stali titulovanými Uzurpátormi a stačilo im takto ešte chvíľu vydržať!

20230802_224818

Ale k slovu sa dostal zdanlivo nič nerobiaci kancelár. Potajme naverboval do svojich služieb Alchymistu, ktorý mu dopomohol získať nielen množstvo tajomstiev, ale lacnými trikmi a ohňostrojmi aj dostatok priazne a kúpil si všetkých! S praporcami priazne ľudu od Štvorrukých a najtemnejším tajomstvom od Okatých prešibaný kancelár s mastnou hubou od Tom Yumu nadobudol späť titul Prísažníka a jeho sokovia v boji o moc boli ponížení, vydrancovaní – prosto neschopní akéhokoľvek odporu. Jediné, na čo sa zmohli, bolo v poradí už tretie demonštratívne spálenie tajomstiev. Kancelár zvíťazil bez jediného výstrelu! Masterpiece!

20230802_225927

A spokojný (avšak už zjavne paranoidný) panovník na oslavu udržania si moci postavil v už aj tak Nepriechodnom pobreží ešte aj Rozsiahle opevnenia. Opevní si však aj svoju myseľ alebo znovu podľahne intrigám občanov a takmer príde o trón? Uvidíme!

 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.